Удовлетворението да даряваш подаръци с повод или без

Удовлетворението да даряваш подаръци с повод или без

подаръци със сигурност са предмети , на които всеки човек се радва . Независимо дали е рожден ден, имен ден или просто обикновен ден, даровете ни карат да се усмихваме , както и да кажем „Обичам те“ , това са подаръците.

Най-не Най-не Най-незнайният непрочутият подарък в миналото

След повече от век обсада от елините на Троя, те създали огромен кон от дърво , които разположили пред крепостта на Троя. Армията прекратила блокадата и се оттеглила . Но само така изглеждало . Но това е без значение . През този период от историята , обичаите казвали , че победеният генерал предава коня си на победителя. Това оправдава донякъде троянците, които са решили , че това е дар поради предаването на гърците от битката . Краят е история .

Обичаят да подаряваме подаръци

Разменянето на подаръци несъмнено е една от най-старите човешки традиции , която предшества обособяването на народите и датира още от оформянето на човека като особа . Дори по време на примитивната , каменна ера, порядките на подаряване на подаръци е доста често застъпено и е било употребявано като удачен метод да се каже „Обичам те“ .

Как се чувстваме, когато подаряваме подаръци?

Проведени са много проучвания , които се стремят да проумеят и научат за емоциите , които човек усеща , когато избираме подарък на близки хора .

Най-добрите на пазара подаръци 1
Най-добрите на пазара подаръци

Психология зад даряването на подаръци

В наше време даряването на подаръци е практика във всички общности по света , по различни празници – честване на рождени дни, юбилеи , за успехи, пожелания за здраве , за изцерение, да покажем любов и привързаност или просто да изразим без думи „благодаря“ . Подаръци се подаряват на различни хора – членове на семейството , приятели , членове на работния колектив , дори на шумните съседи. В психологията, която се крие зад подаряването на подаръци, не трябва да се изпуска едно ключово нещо – даровете ни допускат да се обвържем емоционално с други хора . Човекът , който подарява подаръка, изразява любовта си с мисълта , че ще прехвърли радостта с човека , за който е избиран подаръка. Човекът, който получава подаръка преоткрива не само материалното измерение , но и усещанията към предмета и този, който му го е дал . По този начин се открива емоционалната връзка между двама души .

Подаръкът, за който е дадена най-голяма сума

Това е добре познат факт и едва ли има човек, който не може да отговори – подаръкът с най-висока стойност е Тадж Махал. Създаден в близост до индийския град Агра, мавзолеят е създаден от моголския император Шах Джахан за да помещава тялото на обичаната му жена Мумтаз Махал. Строежът на пантеона се извършва за период от 21 години до окончателното му завършване и там се намира тялото на Мумтаз Махал. Мавзолеят е изработен от бял мрамор, като към момента на издигането му е струвал 32 милиона рупии. Към 2015г. , това се е равнявало на около 52,8 милиарда рупии или 827 млн. долара . В наши дни подаръкът на императора за любимата му жена е добавен като културна забележителност на ЮНЕСКО.

Вижте подаръци 2
Вижте подаръци

Подаръците сега

Даряването на подаръци в съвремието е част от ежедневието , обичая и разбирането ни. От гледна точка на историята и науката имаме възможността да видим , че измислянето на подаръци се е зародило като обичай в много националности и етноси . Разбирането , че предоставянето на дарове и подаръци е било практика още от хиляди години и между толкова различни етноси , племена, религии и населени места означава, че самото действие е много по-фундаментално за за човек .

Нашият каталог с  подаръци 3
Нашият каталог с подаръци

Но защо е съществено да купуваме подаръци?

Образуването на отношения с хората около нас ни дава чувство за цел, както и щастие . Това е усещане , което пречиства душата и вади на показ на преден план нашето най-добро „аз“ . Както гласи известната поговорка „по-хубаво е да даваш, от колкото да получаваш“.

Радостта да даряваш подаръци

Колкото повече задълбочават проучванията си, учените вникват в замисъла на избирането на подаръци, те разкриват нещо удивително : подаръците са по-скоро за да породят удовлетворение на този, който дава , а не човекът, който ще получи дара . Заради това твърдение , дори ако не харесвате да приемате безсмислени подаръци , учените ви дават съвет да оставите любящата ви съпруга или децата ви да изберат подаръка, който е най-добър за вас . Уповавайки се на метода ги стимулирате да покажат любов към Вас , Вашите интереси и любими занимания няколко пъти в годината и да затвърдите дълбоката емоционална привързаност помежду си.

Даряването на подаръци ни кара ни да се чувстваме добре

Най-просто, купуването на подаръци ще накара всеки да чувства удовлетвореност от себе си. Именно заради това, купувайте подаръци за да се чувствате щастливи ! Освен идеите ни за подаръци, погледнете и :

значки
чаша със снимка
възглавница със снимка
баджове
печат на тениски
пъзел със снимка
рекламни тениски
тениска със снимка
рекламни чаши
връзки за баджове

Намерете най-добрите оферти за подаръци 4
Намерете най-добрите оферти за подаръци
Изберете подаръци 5
Изберете подаръци
Качествени подаръци 6
Качествени подаръци
Най-добрите оферти за подаръци 7
Най-добрите оферти за подаръци
Оферти за подаръци 8
Оферти за подаръци
Разнообразие от подаръци 9
Разнообразие от подаръци

Най-не Най-не Най-незнайният непрочутият подарък в миналото
Обичаят да подаряваме подаръци
Как се чувстваме, когато подаряваме подаръци?
Психология зад даряването на подаръци
Подаръкът, за който е дадена най-голяма сума
Подаръците сега
Но защо е съществено да купуваме подаръци?
Радостта да даряваш подаръци
Даряването на подаръци ни кара ни да се чувстваме добре

Leave a Reply